Bár Fred Durst-öt elsősorban a Limp Bizkit frontembereként ismerjük, az énekes belekóstolt a filmezés világába is, színészként és rendezőként egyaránt, ráadásul a Charlie Banks: Az élet iskolája és az Esélyekkel szemben elég biztató próbálkozások voltak, így sokan izgatottak lettek, amikor 2019-ben kiderült, hogy Durst ismét a kamera mögé ül és John Travolta-val a főszerepben készít thrillert A fanatikus címmel, ami azonban végül hatalmas bukásnak bizonyult.
 
Az alapötlet ígéretesnek tűnt: Travolta egy Moose nevű őrült rajongót alakított, aki teljesen kedvenc filmsztárja, Hunter Dunbar (Devon Sawa) megszállottjává válik, és ezzel veszélyes macska-egér játék veszi kezdetét közöttük, ami mindkettőjük számára sorsfordító következményekkel jár.
 
A film azonban egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: sok kritika érte a nem kellően kidolgozott forgatókönyvet és Travolta játékát is, különösen azért, mert karaktere autizmussal küzd, amit egyesek szerint a színész nem túl hitelesen jelenített meg. A fanatikus azóta is mindössze 16%-on áll a kritikákat összegző Rotten Tomatoes nevű weboldalon, a megjelenése évében pedig három Arany Málnára is jelölték a legrosszabb film, a legrosszabb rendező és a legrosszabb férfi főszereplő kategóriában, amelyben John Travolta meg is nyerte a nem éppen hízelgő díjat.
 

A kedvezőtlen fogadtatása dacára a színész mindig csakis pozitívan nyilatkozott a film elkészítéséről, egy interjúban például így fogalmazott: "életem egyik legjobb élménye volt. Fred nagyszerű rendező és igazi művész. Lehetővé tette számomra, hogy egy olyan karaktert formálhassak meg, amilyet senki más nem bízott volna rám. Egy őrült, szélsőséges figuráról van szó, amit nagyon felszabadító érzés volt életre kelteni. Fred a film minden részletét pontosan eltervezte a fejében, és sikerült is valóra váltania az elképzeléseit."