Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Triplázott Gucci a NAV keresőkutyája

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt napokban a NAV pénzügyőrei keresőkutyájuk segítségével három, csempészcigarettával bélelt járművet füleltek le az M1-es autópályán.  

Az egyenruhások először két, Bulgáriából Németország felé tartó autót állítottak meg a sztráda Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán. A kocsik átvizsgálásakor Gucci, a kábítószer-, cigaretta- és bankjegykereső kutya több helyen is jelzett. Az ülések alól, a motortérből és az akkumulátor rekeszéből összesen 1 000 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy nem csak a két sofőr volt a ludas – az utasokkal együtt rejtették el az adózatlan füstölnivalókat.

Alig néhány nappal később triplázott a kiváló képességű kutya, amikor a pénzügyőrök újabb cigarettacsempész útját szakították meg, de ezúttal a sztráda Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán. Csomagokat és utasokat szállító furgont kísértek ki ellenőrzésre, amikor Gucci szimata rögtön jelezte, hogy itt sincs minden rendben. Összesen 1 200 doboz, különféle márkájú adózatlan dohánytermék volt a kárpitok alatt, illetve a pótkerék is füstrudakkal volt kitömve.

Az autósoktól összesen 2 200 doboz, közel hatmillió forint értékű adózatlan cigarettát foglaltak le a NAV járőrei. Az ügyekhez köthetően jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.