Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Támogatás igényelhető programok szervezésére is. A kormány célja a teljes klímasemlegesség elérése 2050-ig. Az egyik fő cél a közlekedés zöldítése. 

Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampánya szeptember 16. és 22. között zajlik, az ehhez kapcsolódó programokhoz a Technológiai és Ipari Minisztérium összesen 180 millió forint összegű támogatási lehetőséget hirdet a települések számára.

Hazánk települései egyre inkább nyitottak a zöld közlekedési módokra a tapasztalatok szerint. 

Kik és mire?

A kiíró minisztérium weboldalán olvasható információk szerint:

támogatást az önkormányzatok, illetve önkormányzati tulajdonban álló szervezetek igényelhetnek az Európai Mobilitási Hét, illetve az Autómentes Nap megtartásához kapcsolódó tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezéséhez. Legyen az futóverseny, kerékpáros viadal vagy éppen ügyességi megmérettetés. 

De mennyi az annyi?

Ez is ismert. A települések lakosságszámuktól függően kaphatnak támogatást, az 5000 fő alatti települések legfeljebb 500 ezer forintot, az 5000 és 15 ezer közötti lélekszámúak 1 millió, a 15 és 50 ezer fő közöttiek 1,5 millió, míg az 50 ezer lelkesnél nagyobb települések 2 millió forintot.

Az igényeket a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. honlapján lehet benyújtani szeptember 7. és 16. között.

(forrás: tim, fotó:pexels))