Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országszerte összesen 25, köztük budapesti és vidéki helyszíneket látogathatnak meg vonattal ingyenes utazás igénybevételével a kiránduló osztályok. 

A diákok 2024-es évben is díjmentesen kirándulhatnak a felsorolt világörökségi helyszínekhez, nemzeti vagy történelmi emlékhelyekhez és műemlékekhez, ha a vonatos utazást választják. A csoport emellett bátran felveheti a listájára a térítésmentes múzeumlátogatás programját is

Ingyenes vasúti utazás helyszínei

„Pécsre, Ópusztaszerre, Pannonhalmára, Esztergomba, Székesfehérvárra, Diósgyőrbe, Sárvárra, Somogyvárra, Mohácsra, Egerbe, Várpalotára, Miskolcra, Szigetvárra, Sárospatakra, Debrecenbe, Nagycenkre, Fertődre, Gödöllőre, Keszthelyre, Pákozdra, Zircre, Komáromba és Nagykőrösre is ingyen utazhatnak az iskolás csoportok Gyula mellett”

olvasható a osztalykirandulas.hu oldalon.

Érdemes arra figyelni, hogy a MÁV-START szolgáltatási területén és a GYSEV vonalain 2. kocsiosztályon belföldi díjmentes utazás igénybevételére jogosultak az ország területén működő:

  • általános iskola nappali tagozatos tanulói (beleértve a kisegítő gyógypedagógiai intézmények tanulóit is),
  • valamennyi középfokú tanintézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola tanulóit is),
  • minden 10. tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő).

(forrás: mavcsoport.hu, fotó: pixabay)