Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A finnországi Leviben. Te hogy állsz a fa törzsének ölelésével? Azt mondják hihetetlen energiát ad a fának és az embernek is. De ezt tudtad?

„Harmadjára rendezték meg a faölelő világbajnokságot, amelyet Ani Lankila nyert, aki medvének öltözve ölelgette végig a növényeket."

A verseny alkalmas arra, hogy figyelmeztessen a környezetvédelemre. Fontos, hogy védjük a fákat, hiszen az erdő pozitív hatással bír az emberekre. 

A világbajnokság kategóriái

Nem kell mondani, hogy nem mindennapiak. 
Gyorsölelés – kijelölt területen fél perce van a versenyzőknek arra, hogy minél több fát ölelgessenek végig. Az ölelés időtartamának minimum öt másodpercig kell tartania.
Kreatív ölelés – egy adott fa minél kreatívabb pózban való megölelése, legfeljebb egy percig.
Freestyle –  a kreatív ölelés fejlesztett módja. Szabadon választott ölelés, minimum 1 percen át.

Vény nélkül kapott gyógyulás!

Az emberiség évezredek óta alkalmazza a fa-terápiát. Az ezzel foglalkozó kutatók szerint a közeli testi kapcsolat egy fával visszaadja az embernek az elvesztett energiáját. Olyan, mintha feltöltenéd az akksijaidat, magadban. A fák energetikai tere április és október között a legerősebb.

„Ha teheted, naponta egyszer ölelj meg egy fát, vagy legalább dőlj a törzsének teljes testeddel.”

A különböző fafajták más és más panaszokra hozhatnak enyhülést. Tölgyfa:Rendezi a gondolatokat, segít dönteni, és élesíti az elmét. Méregtelenít.

  • Bükk: az egyik legerősebb energetizáló hatással rendelkező fa. Segít abban, hogy megszabadulj a rosszkedvtől, visszaadja az életkedvedet. a az életerőt.
  •  Fenyő:  felső légutakat tisztítja, segít a reumatikus elváltozások gyógyításában, illetve kiváló idegesség ellen, nyugtató hatású.
  • Fűzfa: a depresszió ellen jó és lázcsökkentő hatású, különösen a gyermekek fizikai, és szellemi fejlődését, befolyásolja pozitívan.

Ajánlatunk:  ha nem is a faölelő világbajnokság számodra a cél, de egy próbát mindenképpen megér.
Mi már próbáltuk! Fantasztikus érzés!