Kezdőlap KÉK HÍREK

Tűz, baleset: csaknem ötvenszer vonultak megyénk tűzoltói a múlt héten

Egy ember életét vesztette, tizennégyen megsérültek azokban az eseményekben, amelyekhez Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak a segítségét kérték. Az egységeknek negyvenhétszer kellett kivonulniuk; a tűzesetek mellett balesetekhez is hívták őket.

Frontálisan ütközött két személyautó hétfő este a 84-es főúton, Kópháza és Nagycenk között. A balesethez a soproni hivatásos, valamint a nagycenki önkéntes tűzoltók vonultak. Az egyik autóban egy ember beszorult, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A beavatkozás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A baleset három sérültjét a mentők kórházba szállították, közölte honlapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Összeütközött két személyautó kedd reggel az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Lébény térségében, a 142-es és a 143-as kilométer között. A baleset következtében az egyik autó az árokba borult. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A baleset során ketten megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A beavatkozás ideje alatt a helyszínen egy sávon haladt a forgalom.

Két személyautó ütközött szerda délután Mosonmagyaróváron, a Honvéd és a Fő utca kereszteződésénél. A baleset következtében az egyik jármű kereke kitörött. A város hivatásos tűzoltói közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben nem sérült meg senki.

Kisebb tűz keletkezett csütörtökön délután egy áruház előtti parkolóban lévő, büféként működő konténerházban Sopronban az Ipar körúton. A tulajdonos a tüzet egy kézi tűzoltókészülékkel eloltotta, a város hivatásos tűzoltói pedig hőkamerával átvizsgálták az épületet. Sérülés nem történt.

Ráfutásos balesetet szenvedett pénteken este három személyautó az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 120-as kilométernél, Győrújbarát térségében. A győri hivatásos tűzoltók az egyik autót áramtalanították. Személyi sérülés nem történt. 

Szalagkorlátnak hajtott és az oldalára borult egy kisteherautó vasárnap délelőtt Csorna térségében, az M85-ös autóút Győr felé vezető oldalán a 27. kilométernél. Az autó sofőrje nem tudott kiszállni a járműből, őt a szélvédő eltávolítása után emelték ki a csornai hivatásos tűzoltók, majd átadták a mentőknek. Az egység emellett áramtalanította a gépkocsit.