Ügyeljünk az adventi koszorúra!

adventi koszorú

Soha ne hagyjuk felügyelet nélkül koszorúnkat!

Adventi koszorú és berendezési tárgyak gyulladtak meg Győrben a Verseny utca egyik földszinti lakásában. A tüzet az ott lakó eloltotta, valamint a koszorút és érintett bútorokat az épületből kivitte. A város hivatásos tűzoltói visszahűtötték a tárgyakat, majd átvizsgálták az ingatlant.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az adventi koszorún lévő gyertyákat, mécseseket fújják el, ha elhagyják a helyiséget!

Az éghető anyagú adventi koszorút, gyertyákat mindig helyezzük fém, vagy üveg (nem éghető anyagú) alátétre, a mécseseket, gyertyákat is lehetőleg fém alátétre rögzítsük a koszorún. A nyílt lánggal díszített dekorációt, koszorút ne tegyük az ablakba a függöny, továbbá egyéb éghető anyag, textília közelébe, mert az könnyen meggyulladhat, valamint tartsuk távol minden hőforrástól. Legyen a közelben tűz eloltására alkalmas eszköz, egy kancsó víz, vagy porral oltó.

Soha ne hagyjuk őrizet-, felügyelet nélkül koszorúnkat, amíg gyertyák égnek rajta! Ha elhagyjuk a helyiséget, fújjuk el a gyertyákat!

Forrás: police.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó