Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ügyvédnek adta ki magát egy férfi, 100 milliós kárt hagyott maga után

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy férfi ellen emelt vádat a Győri Járási Ügyészség, aki úgy adta ki magát, mint ügyvéd, és állítása szerint ingatlanügynöki és befektetési szolgáltatásokat nyújtva 333.000 eurót vett át egy házaspártól.

A férfi, aki jelenleg egy korábbi, hét éves börtönbüntetését tölti, 2018-ban kapott meg egy ismerős házaspártól egy nagy összeget, amely 104.610.000 forint értéket képviselt akkoriban. Azt ígérte nekik, hogy ügyvédi munkája és befektetései révén 20% jutalékot tud nekik fizetni az átvett pénz felett, azonban a férfi sem a főösszeget, sem a jutalékot nem térítette meg a sértetteknek.

Az elkövető valójában nem folytatott sem ügyvédi, sem ingatlanügyekkel, sem más befektetési tevékenységgel kapcsolatos munkát, és ehhez szükséges engedélyekkel sem rendelkezett. Továbbá, amikor ezt az összeget átvette, már egy másik bűncselekmény miatt büntetőeljárás alatt állt. Az ügyészség most különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt vádolja, és amennyiben bűnösségét megállapítják, akár 12 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.