Új játszóteret kaptak a komáromi ovisok

tóparti óvoda

Vidám hangulat uralkodott a Tóparti Óvoda udvarán, ahol hivatalosan is átadhatták a felújított játszóteret, ahol bicikliutat és labdarúgópályát is kialakítottak.

A rendezvény az óvodások kedves műsorával kezdődött, majd dr. Molnár Attila polgármester mondott köszöntőt. Hangsúlyozta, a város három év alatt, három milliárd forintot fordít intézményeik korszerűsítésére. Az önkormányzat saját forrásból két éve kezdte meg Komárom valamennyi óvodájának és bölcsődéjének udvarfelújítási programját. A beruházások során nem csupán a kültéri játszóterületeinek zöldfelületei újultak meg, de korszerű játékokat is kaptak a gyerekek.

A Gesztenyés, a Színes, és a Csillag Óvodákban már lezajlottak a munkálatok. A Tóparti Óvoda udvarának felújítása során mozgás- és egészség-, valamint képességfejlesztő játszóeszközöket, bicikli­utat, labdarúgópályát alakítottak ki. Nemsokára a Szivárvány Óvodában is átadásra nyílik lehetőség, az év során a Napsugár Óvodában és a Minivár Bölcsődében ugyancsak megtörténik majd a felújítás.

Dr. Molnár Attila megköszönte az óvodapedagógusok járvány alatti szolgálatát, akik többek között maszkok készítésével segítették a védekezést. A teljes intézményhálózat vállalta azt is, hogy a munkaidő csökkentéssel átmenetileg a bérüket is csökkentsék, amelyet utólag, a júniusi bérrel kapnak majd meg a dolgozók. Hangsúlyozta az összefogás fontosságát, és Sebestyén Balázs szülőt külön méltatta, aki segítette a védekezést, az óvodában pedig teljes egészében felújította a tíz évvel ezelőtt készült járda térkő burkolatát.

Forrás: Komárom Város Hivatalos Oldalda

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó