Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Új, önálló vállalatot alapít az Audi Hungaria

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2023 első negyedévében kezdi meg működését az Audi Hungaria 100 százalékos leányvállalataként. 

Az Audi Hungaria motor- és járműgyártó tevékenysége mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a munkatársak kompetenciáira épülő szolgáltatások, amelyeket az egész Volkswagen Konszern számára nyújt. Az elsősorban a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT, beszerzés és logisztika területéhez kapcsolódó szolgáltatásokat a vállalat ez idáig az úgynevezett Shared Competence Center (SCC) virtuális üzletágában fogta össze. Ezek közül a szolgáltatások közül a jövőben a győri termeléshez nem közvetlenül kapcsolódó tevékenységek, így a beszerzés, valamint az IT és a pénzügyi szolgáltatások egy része egy új 100 százalékos tulajdonú leányvállalat keretein belül folytatja tevékenységét. Az új vállalat, amelynek hivatalos alapítása a tervek szerint 2023 első negyedévében várható, mintegy 350 munkatárssal kezdi meg tevékenységét az Audi Hungaria AHEAD márka keretein belül, írja közleményében a cég.

„Az Audi Hungaria az évek során egy termelő vállalatból egy teljes körű kompetenciaközponttá vált, amely az egész Volkswagen Konszern számára kínálja világszínvonalú termékeit és szolgáltatásait. A járműipari transzformáció kihívásaira üzleti modellünk átalakításával és továbbfejlesztésével válaszolunk, hogy tovább növeljük versenyképességünket és hosszú távú, biztos munkahelyeket kínáljunk munkatársaink számára. Az új vállalat lehetővé teszi, hogy még kedvezőbb pozícióból induljunk a Volkswagen Konszern szolgáltatásaiért folyó versenyben” – fogalmazott Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.
 
Az Audi Hungaria Shared Competence Center-e felelősséget vesz át ügyfeleitől és a magas szintű szolgáltatásai beépülnek az ügyfelek értékláncába, jelentős szinergiákat teremtve a Volkswagen Konszernen belül. Az utóbbi egy évben 15 százalékkal nőtt az SCC megrendelésállománya és munkatársi létszáma is.
 
„Az elmúlt évben jelentős növekedésen ment keresztül az SCC üzletágunk, amelynek további sikeres fejlődéséhez az új vállalatunk megalapításával teremtjük meg a keretfeltételeket. Egyrészt szeretnénk folytatni az SCC szolgáltatásaink 15 éves sikertörténetét vállalati ügyfeleink számára a pénzügy, az informatika és a beszerzés területén, másrészt pedig ezeken a területeken szeretnénk erősebb identitást adni és márkát építeni a csoportszintű SCC portfóliónknak az Audi Hungaria AHEAD-del. Így jövőorientált módon formáljuk egyedi SCC üzletágunkat” – emelte ki Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja.
 
Az új vállalat munkatársai továbbra is Győrben végzik majd tevékenységüket, szoros együttműködésben az Audi Hungaria munkatársaival.
 
Németh Kinga az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja kiemelte: a vállalat számára kiemelten fontos, hogy a járműiparban tapasztalható változásokra felkészítsék kollégáikat. Az elmúlt években munkatársaik széleskörű tudásra és számos új kompetenciára tettek szert a Shared Competence Centerhez kapcsolódó szolgáltatások terén, amely jelentősen erősíti az Audi Hungaria jövőképességét. Az új vállalat alapításának keretrendszerét a munkavállalói érdekképviselettel szoros együttműködésben alakították ki, biztosítva ezáltal a terület dinamikus fejlődését és munkatársaink karrierperspektíváit – tette hozzá Németh Kinga. 
 
Az új vállalathoz az Audi Hungaria beszerzés, valamint bizonyos IT és pénzügyi tevékenységeit végző munkatársak csatlakoznak. Vonzó munkaadóként az Audi Hungaria felelősséget vállal munkavállalóiért. Az új vállalat munkakörülményei megegyeznek az Audi Hungaria nagyon magas szintű munkakörülményeivel.