Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Új bölcsődét és bővített óvodát adtak át Koroncón

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átadták Koroncó első bölcsődéjét, valamint a megújult és kibővített óvodát.

A Bodza Bölcsőde a Település- és Területfejlesztési Operatív Program finanszírozásában épült meg, 310 millió forintból. A Koroncói Tulipános Óvoda pedig egy csoportszobával bővült és felújították a játszóudvart a Magyar Falu programban nyert 156 millió forintból. A beruházások átadásán elhangzott, fontos ez a két fejlesztés a településnek, mert bár Koroncó nem a győri agglomeráció szoros része, ugyanakkor az elmúlt években egyre többen választották otthonul.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat elnöke azt emelte ki, hogy a vármegyében az elmúlt években mintegy 8,5 milliárd forintból több mint ezer bölcsődei férőhelyet hoztak létre.

Radicsné Kincses Mária polgármester elmondta, hogy a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Bodza Bölcsőde szeptembertől két csoportszobával indul, amelyekbe 14-14 gyermeket tudnak gondozni. Felidézte: amikor 2013-ban a Baptista Szeretetszolgálattal elindították a családi napközit, tíz gyermekkel indult két csoport. Míg 2010-ben 2025-en laktak a településen, addig ma 2842-en.

A bölcsőde alapkövét 2021-ben tették le. A két csoportszoba mellett megépítették a kiszolgáló helyiségeket és egy játszóudvart is kialakítottak. Az új csoportszobával 110 gyermeket tudnak nevelni és gondozni.