Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Új gazdája lett az egyetem területén lévő postaépületnek

A hallgatókat, a munkatársakat és a térségben élőket egyaránt szolgálja, hogy a Széchenyi István Egyetem megvásárolta a győri kampusz területén lévő posta épületét a Magyar Postától. Az intézmény november végéig felújítja a létesítményt, februártól pedig átveszi a postahivatal működtetését.

A Széchenyi István Egyetem jogelőd intézményében, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán 1975-ben alakult meg a Közlekedési és Postaüzemi Intézet, amelynek sikerszakja lett a két évvel korábban induló – és egészen 2003-ig működő – postaüzemi képzés. Az elméleti és a gyakorlati oktatás megoldására a Magyar Posta beruházásaként kétszintes postahivatal épült, amely 1983-ban nyílt meg a kampusz területén. A létesítmény ma is fontos szerepet játszik az egyetem és a városrész életében, ezért az intézmény vezetése az elsők között tett lépéseket azért, hogy a tavaly év végén átmenetileg bezárt postahivatal újranyitása mielőbb, már idén januárban megvalósulhasson.

Újabb mérföldkövet jelent, hogy az egyetem októberben megvásárolta a mintegy 750 négyzetméteres ingatlant a Magyar Posta Zrt.-től. Az intézmény az épület energiatakarékossági felújítását is elvégzi idén a KEHOP-5.2.2-16-2017-00110 azonosítószámú, „A Széchenyi István Egyetem győri telephelyének energetikai fejlesztése” című európai uniós projekt keretében. Ennek során a homlokzat hőszigetelésére, a lapos tető hő- és vízszigetelésére, az épületgépészeti rendszer korszerűsítésére, valamint a külső nyílászárók cseréjére kerül sor. A kivitelezés ideje alatt a posta változatlanul nyitva tart. További fejlemény, hogy 2024. február 1-jétől a Széchenyi-egyetem postapartnerként átveszi a postahivatal működtetését.