Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Új jelzőlámpás épül ki a 14-es főúton

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utóbbi időben Győr és a környező települések rohamos fejlődése jelentős forgalmat generál az országos közúthálózaton, mely több helyen is forgalomtechnikai beavatkozásokat tesz szükségessé a vármegyében.

 

A 14-es főút és a 1401-es Győr-Mosonmagyaróvár utak csomópontjában az erősödő forgalom zavartalan lefolyása és a balesetveszélyes szituációk megszüntetése érdekében jelzőlámpás forgalomirányítást épít ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kivitelezési munkálatok elkezdődtek, a felújítás részeként a csomóponti burkolati jelek is megújulnak, amint az időjárási körülmények lehetővé teszik a festést.

Gönyűn a biztonságos gyalogos közlekedés érdekében egyeztetett a helyi önkormányzat a Magyar Közúttal. Az 1-es főút szintén jelentős forgalma, továbbá a főút egyenes vonalvezetése miatt kialakuló sebességtúllépések miatt az 1-es főút – Bem József utca csomópontjában, különös tekintettel a gyermekek biztonságos átkelésének biztosítására átépítik a meglévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyet jelzőlámpás átkelővé. A beruházással megoldódik a közeli iskolából és óvodából érkező gyermekek úttesten történő biztonságos átkelése.