Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Új laboratórium jött létre

Sikeres pályázatot nyert el kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek, tudás- és technológiatranszfer támogatásának elősegítése érdekében az Állatorvostudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Állatorvostudományi Kutatóintézet és a Széchenyi István Egyetem konzorciuma a „Nemzeti Laboratóriumok létrehozása, komplex fejlesztése” megnevezésű konstrukció által.

A „Fertőző állatbetegségek, antimikrobiális rezisztencia, állatorvosi közegészségügy és élelmiszerlánc-biztonság Nemzeti Laboratóriuma” elnevezésű projekt 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással, európai uniós forrásból valósul meg.

A projektenek kiemelt népegészségügyi és nemzetgazdasági jelentősége van. A Nemzeti Laboratórium célként tűzte ki az „Egy egészség” elv jegyében a fogyasztók egészségvédelmét is. A projekt fejlesztések eredményeként megvalósul több egyedülálló és innovatív, illetve hazai viszonylatban hiánypótló megoldást jelentő termék és szolgáltatás piacosítása. Kutatási eredményeinket azok jellegétől függően oltalom/szabadalom formájában hozzák nyilvánosságra.

Az Állatorvostudományi Egyetem mint konzorciumvezető és konzorciumi partnerei, az ELKH Állatorvostudományi Kutatóintézet és a Széchenyi István Egyetem a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének támogatásával közösen valósítja meg a programot.