Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Új szivattyú biztosítja a biztonságos ivóvízellátást

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pannon-Víz Zrt. egy pályázatnak köszönhetően telepített a szőgyei vízműtelepén egy új, nagy kapacitású hálózati szivattyút. A korszerű eszköz közel 40 éves elődjét váltotta fel, amelyet a telep megépítését követően építettek be és lett Győr város és agglomerációjának vízellátásának egyik meghatározó alappillére.

Az új szivattyúberuházás hozzájárul a működéshez szükséges energia megtakarításához, valamint nagymértékben növeli a vízműtelep üzembiztonságát. Ez a modern eszköz 1200 m3/h legnagyobb munkaponti teljesítménnyel üzemel és a Mosoni-Duna alatt a Keleti főnyomóvezetéken keresztül nyomja a tiszta és egészséges ivóvizet az Erzsébet ligeti és Marcalvárosi víztornyok közreműködésével Győr és térségében élő felhasználóink felé.

Felkészülve a nyári megnövekvő vízfelhasználásra, a szivattyút a Társaság szakemberei egy huszonnégyórás üzempróbára állították üzembe. A próbaüzem sikeresen zárult, a telep továbbra is biztonsággal tudja előállítani az ivóvizet.