Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy fiatal lány sztoriját osztotta meg közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Egy szegedi lányról írnak, aki már 23 éve él az óceán másik partján.

Ő itt Brigitta Rockwood. 

„Amerikában, Tennessee államban telepedett le. Azért ment oda, amiért sokan mások: hogy megvalósítsa az álmát. Sikerült. Tűzoltó lett.”

A fiatal lány kezdetben – két évtizeden át – mosogatásból, takarításból, szakácskodásból élt. Keményen dolgozott, de soha nem adta fel az álmát. Megpróbáltatások, tanulás, vizsgák. 

„Kétezer jelentkező közül került be a legjobb ötvenbe. A több hónapnyi kemény akadémiai kiképzés sem törte meg. 45 évesen lett hivatásos tűzoltó.”

Jelenleg Hermitage városában szolgál, 24 óra alatt átlagosan 15-20 riasztáshoz vonul a csapattal, ahol a mindennapokat tölti.

Brigitta izagó túlélő, egy korábbi súlyos autóbaleset sem tántorította el álmától.  Sokak példaképe lehet. A napokban Szegeden járt és mesélt életútjáról.

Merj Te is nagyot álmodni!

(Fotó: Brigitta Rockwood/archívum)