Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az online csalók egyre aktívabbnak mutatkoznak. Kollégánk rövid időn belül már a második üzenetet kapta. Itt is klikkelhetne. Az összeg sem tűnik vészesen magasnak, de nem rendelt semmit.

Fontos, hogy legyél mindig egy kicsit bizalmatlan és figyelmes. Jelen esetben a Magyar Posta logóját felhasználva érkezett a levél, mely szerint 700 Ft-ot várnának, idézzük:

„Szeretnénk értesíteni Önt, hogy egy fontos csomagja várakozik a kézbesítésre. Ahhoz, hogy megkapja a csomagot, szükséges a kézbesítési díj kifizetése. 

Kérjük, kattintson az alábbi gombra a fizetéshez:”

Na itt a bibi!

A bűvös „kattintson”! Ha megteszi valaki, utána bottal ütheti vagyona nyomát. Hiszen megadva az adatait, a számlája feletti rendelkezés szépen átavanzsálódik egy másik félhez.

Feladó: Magyar Zrt. <notifications@sociamonials.com>

Ne feledd!

Közelednek az ünnepek és valljuk be – néha a kedvező ár miatt – de kissé elkényelmesedtünk, nagyon sokszor otthon, a szoba melegéből vásárolunk. Online! Itt pedig rengeteg az útvesztő. De ha mégsem szeretnél kilómétereket sétálva bevásárolni a szeretet ünnepére, legalább arra figyelj, hogy megbízható helyről vásárolj. Olvass néhány kommentet az eladóról, de leginkább hivatalos, elérhetőséggel rendelkező áruházból vegyél.

További információk, tanácsok: kiberpajzs.hu