Újra fizetni kell a parkolásért Győrben

A kormány intézkedésével összhangban újra fizetőssé válik a parkolás a Győr-Szol Zrt. által üzemeltetett közterületi parkolóhálózatban. Az autósok utoljára július 1-jén, szerdán használhatják díjmentesen a fizető-parkolóhelyeket Győrben.

Bár a szolgáltató már aznap megkezdi a jegykiadó automaták üzembe helyezését, fizetni ekkor még nem kell a parkolásért. Az utcai fizetőparkoló-helyeken – az I-es, II-es és III- as díjövezetben egyaránt – július 2-án, csütörtökön reggel 8 órától kell ismét parkolási díjat fizetni.

A Győr-Szol Zrt. felhívja az autósok figyelmét, hogy szintén 2020. július 2-tól fizetőssé válik a parkolás az alábbi területeken:

– Szent Imre útról nyíló parkoló öböl a rendelőintézet előtt,

– Vasvári utcáról nyíló 4123/11 hrsz.ú bekötő út (gyorsétteremtől a Pláza sorompójáig),

– Tihanyi Árpád út 68-78 számok mögötti és melletti szervizút,

– Tihanyi Árpád útról a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház „A” épülete előtti parkoló.

A fenti területeket a III. díjövezetbe sorolták be, így hétfőtől-péntekig 8-tól 18-óráig, óránként 100 Ft-ért lehet őket igénybe venni. Lakossági és övezeti parkolási bérlet váltására a Tihanyi Árpád út páratlan oldalán a 77-87 és a páros oldalán a 68-78 számú lakóházakban lakással rendelkezők jogosultak a 17/2013 (IV. 18.) Önkormányzati rendeletben leírt további feltételek teljesülése esetén.

A Dr. Petz Lajos parkolóház használata 2020. július 2-án, csütörtökön 0 órától díjköteles. A parkolóházban az első óra díjmentes, utána 200 Ft/óra díj fizetendő, a díjszámítás 15 perces egységekben történik. Amennyiben a bent tartózkodás a 4 órát meghaladja, a tarifa automatikusan 24 órás díjjá alakul, amelyért 600 Ft fizetendő, és ezt követően az újabb megkezdett 24 órás egységekre is 600 Ft fizetendő. A parkolóház használatára bérlet nem váltható.

Híradó főszerkesztő, riporter