Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Újra lehet jegyet venni az olimpiai versenyekre

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elindult a párizsi olimpiával kapcsolatos új jegyértékesítési szakasz. Miután kevesebb mint hat hónap, alig 175 nap van hátra a 2024-es párizsi olimpiai játékokig – melyet július 26. és augusztus 11. között rendeznek –, a szervezőbizottság február 8-ával – közép-európai idő szerint délelőtt 10 órától – kezdődően új jegyértékesítési időszakot jelentett be.

Minden sportág eseményeire árusítanak majd jegyeket, melyek birtokában Párizs legikonikusabb helyszínein élőben lesznek láthatóak a 2024-es párizsi játékok egyes versenyszámai. Belépőjegyeket lehet kapni többek közt a Château de Versailles-i lovassport-eseményekre, a Grand Palais vívóversenyeire vagy a Roland-Garros Stadion teniszversenyére is.

Minden, amit a 2024-es párizsi olimpia új jegyértékesítési szakaszáról tudni kell

  • Minden jegy csak a hivatalos weboldalon vásárolható meg.
  • Február 8-án minden sportágra árusítják a belépőjegyeket, azonban néhány esetében már csak nagyon korlátozott számban lesznek azok elérhetőek
  • Az új jegyek 95%-a az Ile-de-France-ban zajló eseményekre szól
  • A jegyek 45%-a kevesebb, mint 100 euróba kerül
  • Ez az értékesítési szakasz mindenki számára elérhető, sorsolás nélkül, érkezési sorrendben
  • Legfeljebb 30 olimpiai belépőjegy vásárolható ugyanazon profilról, amelybe a korábbi rendelések is beleszámítanak.

Az olimpiai és paralimpiai játékok nyitó- és záróünnepségére is elérhetők lesznek a jegyek, beleértve a paralimpiai játékok szeptember 8-ai Stade de France záróceremóniájára szóló jegyeket is, amelyek 45 eurótól indulnak.

A 2024-es párizsi paralimpiai játékokra is kaphatóak belépőjegyek

A hivatalos tickets.paris2024.org weboldal továbbra is árulja belépőjegyeket a paralimpiai játékokra.

A jegyek minden sportágra 15 eurótól kaphatóak, beleértve a paraatlétikai eseményeket a Stade de France-ban, a kerekesszékes teniszeseményeket a Roland-Garrosban, a látássérültek labdarúgó-eseményeit az Eiffel-torony lábánál és a paraúszóversenyeket a Paris La Défense Aréna-ban.

A fogyatékkal élők számára az akadálymentesség jegyében külön ülőhelyek is elérhetőek lesznek.