Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Utat nyitottak az alpolgármesterek Borkai Zsoltnak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Avagy, hogy lehet a hatalmat eljátszani?!

Borkai Zsolt lett a Gőri Atlétikai Club elnöke. A judon kívül az összes szakosztály (8) megválasztotta a korábbi polgármestert. Ha megvizsgáljuk az ügyet, akkor kiderül, hogy a GYAC vezetősége 5 főből állt, ebből 3 politikus volt. Simon Róbert Balázs lemondott, Radnóti Ákos és Szeles Szabolcs alpolgármesterek pedig a korábbi GYAC elnököt -Papp Oszkárt- kérték fel távozásra. Azzal azonban nem számoltak, hogy Borkai Zsolt az indulók között szerepel majd. Ekkor megkérték Pappot, hogy maradjon, az azonban már ilyenkor nem lehetséges, csak újra indulással. Erről nagy vita folyt a berkekben. Az már csak vélemény, hogy ez az "addvisszaababaruhát", azért nem túl szép, valljuk be. Radnóti Ákos szerette volna magánal tudni a több mint 100 éves széket, ám a sportszakemberek nem kívánták közvetlen felettesüknek. Így eljött a nagy nap amikor a szakosztályok választottak, addigra egy induló maradt a listán, Borkai Zsolt, akit nagy többséggel megválasztottak, Radnóti szerint vitathatóan. 

A megjelent írásokban már arról cikkeznek, hogy ez is pénzügyi kérdés (komolyan?), megkapja e a pénzt innentől a GYAC a várostól vagy sem. Bíróságon támadják e meg a szavazást vagy sem. 

Egy azonban bizonyos … Borkai Zsoltnak utat nyitottak … kimondjuk vagy sem. 

Azóta Radnóti Ákos lemondott elnökségi tagságáról.