Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Vádat emeltek a buszsofőr ellen, aki egy zebrán gázolt halálra egy idős nőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy buszsofőr ellen, aki a zebrán gázolt halálra egy gyalogost.

A 34 éves férfi 2022 áprilisában a győri belvárosban utasok nélkül haladt az autóbusszal, mikor a kereszteződésben biztosította egy megkülönböztető jelzést használó tűzoltóautó továbbhaladását. Ezt követően azonban továbbra is a tűzoltóautó haladását figyelte, ezért nem vette észre, hogy a jelzőlámpa számára sárgára, majd pirosra váltott, és a piros jelzés ellenére jobbra bekanyarodott a kereszteződésbe. Ekkor a kijelölt gyalogosátkelőhelyen, a gyalogosok jelzőlámpájának zöldre váltása előtti másodpercben már megkezdte az átkelést az úttesten a 73 asszony. A buszsofőr a sértett behaladására figyelt fel, azonban ekkor már vészfékezve sem tudta elkerülni a balesetet, 34-37 km/h sebességgel elütötte a gyalogost, aki az ütközés erejétől több mint tíz métert repült.

A sértett a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Győri Járási Ügyészség a terhelt ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, és próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.