Váncsa István könyve harminc évig készült, ennyi ideje gyűjtögeti a szerző az ízlése szerinti recepteket, s végül ezek közül választotta ki ezeregy étel leírását. A könyv a konyhaművészetre vonatkozó ismeretek gazdag tárháza is. Olvashatunk benne arról, hogy mi köze van a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához. Szó esik a könyvben a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró Rayleigh-Plesset típusú egyenletekről, de mindenekelőtt a konyhaművészet filozófiai, irodalmi, képzőművészeti és vallástörténeti hátteréről is.
Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
NEKED AJÁNLJUK
A vakáció kezdete előtt egy hónappal indul a balatoni vasúti előszezon
Május 13-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat és növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat a MÁV-Start. A június 21-ig tartó előszezonban már elindulnak a déli parton a...