Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Veszélyes a vékony jég!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győr-Szol felhívja a figyelmet, hogy a város területén lévő tavak, állóvizek befagyott felületén tartózkodni tilos, élet- és balesetveszélyes. 

Bár a múlt hét elején a tartós hideg és az éjszakai mínuszok következtében a vízfelületeken jegesedés indult, de az elmúlt napokban már folyamatosan emelkedetett a napi középhőmérséklet, így fokozott veszélyt jelentenek a megmaradt jeges felületek. Az állóvizek jege csak akkor biztonságos, ha vastagsága eléri vagy meghaladja a tíz centimétert. 

A télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakulhat ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.