Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Viperával, késsel és kötéllel támadt rá a szomszédra

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az 51 éves férfi fekete ruhában, símaszkkal a fején, viperával támadt rá a szomszédra és meg akarta kötözni. 

A Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség vádirata szerint idén szeptemberben az 51 éves férfi egy Kapuvár melletti településen, fia házánál dolgozott. Ekkor hallotta, hogy a szomszéd is a házánál tevékenykedik. A férfi azt gondolta, hogy a szomszéd korábban bűncselekményt követett el a fia sérelmére, ezért elhatározta, hogy megleckézteti az 54 éves férfit. Fekete ruhába öltözött, símaszkot húzott a fejére, övébe több kést tűzött, kötelet és egy teleszkópos botot, viperát vett magához, és így mászott be a szomszéd házba.

A mászás zajára a szomszéd bement a szobába, ahol a férfi felszólította a férfit, hogy térdeljen le, és tegye hátra a kezeit. Mikor ennek a férfi eleget tett, a terhelt a nála lévő kötéllel megpróbálta hátra kötözni a kezét. Ennek során azonban a sértett kirántotta kezét a kötélből és megfordulva letépte a símaszkot támadója arcáról, majd kimenekült az ingatlanból.

A vádlottat az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolva őt. A Csornai Járásbíróság a vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, és a büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős. A bűncselekmény elkövetésétől a jogerős ítélet megszületéséig kevesebb, mint egy hét telt el.