Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Zöld jövő Győrben: megkezdődtek az elektromos motorgyártás előkészületei

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődtek Győrben az Audi Hungária legújabb beruházásának, az MEBeco elektromos motorgeneráció gyártásának előkészületei. A projekt, melyet a magyar állam is támogat, nem csupán 260 munkahelyet őriz meg, de a hazai járműipar elektromobilitásra való átállását is jelentősen előmozdítja. Az Audi Hungária egy virtuálisan tervezett gyártósoron készül a jövő elektromos hajtásláncainak előállítására, és már meg is érkeztek az első szükséges gépek a váltókomponensek gyártásához.

 

Az új MEBeco hajtásláncok a Volkswagen Konszern kisebb elektromos járműveibe lesznek beépítve, amelyek gyártásához egy vadonatúj gyártóterületet hoznak létre Győrben. Az elektromos motorok nem csak nagyobb gyártási mélységet kapnak, de új műszaki kihívásokat is állítanak a gyártók elé: először kerül Győrben sorozatgyártásra a lemezcsomag és a teljesítményelektronika, továbbá a hajtás forgórésze, a rotor is helyben készül majd.