Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

100 család ünnepét tette szebbé a Győri Egyházmegyei Karitász

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kacsacombból, sajtból, almából és változatos tartósélelmiszerekből álló csomagot juttatott el a Győri Egyházmegyei Karitász 2021. márciusában mintegy száz családnak, hogy az immár egy éve tartó koronavírus-járvány árnyékában segíthesse Húsvét megünneplését.

Március 18-án Csornáról kereste fel a Karitászt Családi János, a Hanság-Fertőmenti Szövetkezet elnöke, hogy tavalyi, nagy mennyiségű almalé-adománya után ezúttal csaknem 7200 kg étkezési almát ajánljon fel a szervezetnek. A Katolikus Karitász jóvoltából további 450 db fagyasztott kacsacombot, illetve 150 db felezett trappista sajtot kapott a Győri Karitász, és megszervezték, hogy a rendelkezésre bocsátott, hűtőházból származó adományok a szomszédos egyházmegyei karitász-szervezetek és társintézményeink bevonásával egy héten belül eljussanak a rászorulókhoz. A családoknak szánt segélycsomagot ezen kívül a március 12-13. között a győri ALDI élelmiszerüzletben gyűjtött tartósélelmiszer-dobozokkal egészítették ki. A járványügyi előírások betartásával személyesen adták át a rendkívüli egységcsomagokat, melyben nagy segítséget nyújtott számunkra a győri Brenner János Hittudományi Főiskola.

Külön öröm volt számukra, hogy az adományok válogatásában, csomagolásában és rakodásában a járványügyi előírások betartása mellett mintegy negyven fiatal önkéntes vett részt, akik Iskolai Közösségi Szolgálat keretében segítettek a szervezet központjában, a győri Apor Vilmos Házban.

Az adományként kapott almából nagyobb mennyiséget juttattak el a társintézményeinknek: a Pannonhalmi Egyházmegyei Karitásznak, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásznak, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitásznak, a Győri Egyházmegyei Papi Otthonnak, a Brenner János Hittudományi Főiskolának, a győrújbaráti Márton Lakóotthonnak, a mosonmagyaróvári Kistérségi Egyesített Szociális Intézménynek, a győri Hajléktalanszállónak, a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézménynek, a budapesti Szent Lujza Idősek Otthonának és Szent Ferenc-kórháznak, illetve csornai és mosoni karitász-csoportunknak.

A fentieken túl az idei nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés során a járvány ellenére összesen 5,5 tonna élelmiszert tudtak szétosztani helyi karitász-csoportoknak, plébániai közösségeknek a rászorulók számára, szebbé téve ezzel számukra Húsvét ünnepét.

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász