Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

120. születésnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország érdemelte ki, hogy a világ egyik legrégebbi motorkerékpár gyártójának a világraszóló 120. szülinapját megszervezze.

Jövőre 120 éves a Harley-Davidson, és a szülinapi party a cég amerikai szülővárosa Milwaukee mellett, Magyarországon Budapesten lesz. A márkát szinte mindenki ismeri vagy hallott róla, hiszen az egyik legrégebbi és talán legkülölegesebb motor márka, aminek rengeteg rajongója van világszerte. 

Bizonyos dolgokban évtizedekkel megelőzte a korát. Ízig-vérig amerikai a márka. Nem csak külső megjelenésben, hanem műszaki tartalmában és gyártási kultúrájában is. Magyarország kis ország, de méretéhez képest nagy hagyományú, népes, és összetartó Harley-s közösséggel rendelkezik. Hazánkban valósult meg a világ egyik legismertebb Harley fesztiválja, az Open Road Fest. Mostanában pedig hazánk az egyik kiinduló pontja az Open Road Tour mozgalomnak. Ennek lényege, hogy a saját hazánkat megismerve, túrázva térjünk vissza az eredeti, amerikai Harley életérzéshez, a közösségben úton léthez – olvasható az autoszektor.hu-n. 

A Harley 120 ünnepség sorozat hivatalos és központi programja egy hamisítatlan Harleys születésnapi fesztivál lesz Budapesten. Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnökének fővédnökségével, Horváth Richárd Hatvan polgármestere, Szalóki Péter Kápolna alpolgármestere, Tóth Csaba Füzesabony polgármestere és Aros János Sárospatak első embere munkatársaikkal már gőzerővel készülnek a Harley-sok fogadására. A remények szerint számos külföldi Harleys is szeli majd a hazai utakat, melyeken csodálatos magyar településekre látogatnak el.