Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Advent első vasárnapjától huszonnyolc napon át. Minden nap egy gyöngyszem.  Az adventi villamos mellett a készülődés időszakában irodalmi élménnyel is szeretné szebbé tenni a várakozás idejét a BKV.

Ismert hangok teszik hangulatossá azt a néhány percet

Huszonnyolc ünnepi hangulatú magyar vers, melyet megszólaltat: Áfra János, Csuja Imre, Ecsedi Erzsébet, Für Anikó, Gáspár Sándor, Holecskó Orsolya, Kálloy Molnár Péter, Korhecz Imola, Kőszegi Ákos, Likó Marcell, Mácsai Pál, Mihály Adél, Mihály Péter, Nagy Péter, Őze Áron, Szálinger Balázs, Szarvas József és Tóth Ildikó.

"Vers a peronon"

Bizonyára hallottál már korábban is erről a remek kezdeményezésről, az adventi várakozás időszakában elhangzó költemények is a BKV Zrt. és a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület együttműködésében indított kezdeményezés keretében valósul meg. 
A Vers a peronon adventi kiadásában egy-egy percben lesznek hallhatók az ünnepi versek hétköznap és hétvégén minden órában.

(fotó: bkk.hu)