Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

150 ezer okunk van, hogy kihelyezze a házszámot

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Akár 50 ezer forintos helyszíni vagy 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal is sújthatnak minket, ha az ingatlanunkon nincs (vagy nem megfelelően van) feltüntetve a házszám. Az épületek ilyen jellegű megjelölése nemcsak törvényi előírás, hanem saját érdek is. -írja a Feol.

”A házszám (…) elhelyezéséről, majd az ezt követő folyamatos karbantartásáról, szükség szerinti pótlásáról az érintett tulajdonosok saját költségükön gondoskodnak. (…) A jegyző, ha az ellenőrzés során megállapítja, hogy az ingatlantulajdonos (…) kötelezettségének nem tett eleget, és azt felszólítása ellenére 30 napon belül sem pótolja, közigazgatási bírságot szab ki.” – olvasható Győr önkormányzati rendeletében a házszám-megállapítás szabályairól és a házszám megjelölésének módjáról.

Magyarra lefordítva ez annyit tesz, hogy a házszámot nem elég jól láthatóan kihelyezni, oda kell figyelni, hogy évek múltán is látszon, beazonosíthatóak maradjanak a számok. Máskülönben nehezen talál ránk a postás, a futár vagy (bár ne legyen rájuk szükség) a mentősök, tűzoltók.

Kép: muffelz képe a Pixabay -en.