23 932 szavazattal Dézsi Csaba András Győr polgármestere

Tegnap tartották városunkban az időközi polgármester választást, amit oldalunkon élőben is lehetett követni. A voksok több, mint felét Dr. Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta, így Ő lett Győr polgármestere.

Időközi polgármester választást, azért kellett tartani Győrben, mert Borkai Zsolt megválasztása után novemberben lemondott a tisztségéről. A polgármesteri székért hat jelölt indult, azt már sejteni lehetett előre, hogy a két esélyes jelölt Pollreisz Balázs, a közös ellenzék jelöltje és Dr. Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje lesz. A két jelölt kora délelőtt adta le voksát, mind ketten arra kérték akkor a győrieket, hogy éljenek a szavazati jogaikkal és menjenek el szavazni.

A szavazás, mind a 96 választókörzetben reggel 6 órakor kezdődött és egészen este 7 óráig tartott, ezután bontották ki az urnákat és összesítették a szavazatokat. 101 629 fő közül 42 943 ember ment el szavazni.

Este 8 óra után már körvonalazódni látszott az eredmény, ami azt mutatta, hogy Dézsi Csaba András az első helyen, míg Pollreisz Balázs a második pozícióban fogja zárni a szavazást. Amikor 80% felett járt a szavazatok feldolgozottsága Dézsi Csaba András megérkezett a Rába Hotel Baross Termében, ahol megtartotta sajtótájékoztatóját. Elsőként megköszönte a győriek bizalmát, és elmondta, most következik a kemény munka, az a munka amit a kampányában megígért, az emberekkel közösen egyeztetve. Hozzátette, egy nyitott városházát szeretne.

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint 100%-os feldolgozottságnál, Dr. Dézsi Csaba András a szavazatok 56,14%-át, Pollreisz Balázs pedig a 39,05%-át kapta.

Pollreisz Balázs elmondta, a közel 40%-os szavazat, amit a magáénak tud, egy olyan visszajelzés, amit figyelembe kell venni, és folytatni kell azt a munkát, amit elkezdett . A közös ellenzék jelöltje elmondta, gratulált Dézsi Csaba Andrásnak és segíteni fogja a munkáját képviselőként.

Balla Jenő, az Összefogás Győrért jelöltje a szavazatok 2,17%-át kapta, míg Géber József a Mi Hazánk Mozgalom képviselője 1,28% voksot tudhat a magáénak. A választáson indult két független jelölt közül, Hajnal János 325, Kirchfeld Mária 257 szavazatot kapott.

A tegnapi időközi választásról részletesebben az Oxygen TV ma esti Híradójában számolunk be.

 

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő