Kezdőlap KÉK HÍREK

48 millió forintot(!!!) csaltak ki egy hiszékeny győri nőtől 

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nő összes megtakarítása elúszott, miután az elkövetők magukat banki alkalmazottnak, majd rendőrnek kiadva hívtak fel egy győri nőt.

Egy megnyerő női hang április 19-én banki alkalmazottnak adta ki magát telefonon, majd közölte a győri nővel, hogy gyanús műveletet észleltek a számláján. Sietve megnyugtatta azzal, hogy hamarosan felveszi vele a kapcsolatot a rendőrség munkatársa, aki elmondja, hogy mit kell tennie. 

Miután a nő bontotta a vonalat, Viber alkalmazáson keresztül kapott hívást, a kijelzőn a Rendőrség VI. kerület felirattal. A videóhívás során egy férfi közölte vele, hogy a saját érdekében és védelmében telepítse a számítógépére az AnyDesk alkalmazást, amiben mindvégig segített neki. (Az alkalmazást arra találták ki, hogy fizikailag távol lévő személy hozzáférhessen az engedélyt adó számítógépéhez és ott módosításokat hajtson végre, például megoldjon egy informatikai problémát.)

Ezután a csaló a hölgy pénzügyi helyzetéről érdeklődött, és miután a győri nő elárulta, hogy megtakarítással együtt több tízmillió forint van két számláján, a telefonáló beküldte a bankba.  A nő ezután a pénzintézetben az összes pénzét a céges bankszámlájára utaltatta, ahonnét még aznap leemeltek mintegy 48 millió forintot. 

Az ügyben információs rendszer felhasználásával elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást a Győri Rendőrkapitányság.