Huszonkilenc estén csaknem 63 ezer néző látta a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadának 17 különböző programját. A nyári évad – a két játszóhely összesített eredményei alapján – rekordbevétellel zárult.

A nagyszínpadi előadások sora a Dóm téren a Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos Ajándékkoncertjével. Számos saját előadás mellett napjaink egyik legnépszerűbb musicalrendezését, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Elisabeth-jét láthatták a nézők.

Az évad nagyszínpadi zárásaként egy új kortárs magyar darabot, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljét, az Ezeregy éjszakát játszották ősbemutatóként hat, teltházas estén.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon hét zenés estet tartottak: Zorán, Demjén Ferenc, Debreczeni Ferenc "Ciki" és az Omega Kamarazenekar, valamint Király Linda, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel kórus, Szabó Győző, Lepés Gábor "Lepe" és Feke Pál, Dolhai Attila, Fischl Mónika, Oszvald Marika és a 100-Tagú Cigányzenekar, Palya Bea, a Kispál és a Lovasi és a világhírű Al Di Meola fellépésével. Ebből öt teltházas volt.

Vonzó volt a kisszínpad is

A kisszínpadi produkciók sorában a Játékszín, a Veres1Színház, a Coopera és a Duna Művészegyüttes is jelen volt egy-egy vendégelőadással.

A szervezők az évad során szem előtt tartották az összművészetiség misszióját, vagyis a változatosabb kulturális kikapcsolódási lehetőségek biztosítását.

A közönség tagjai a fesztivál idei évadára érvényes jegyükkel díjmentesen látogathatják a Regionális Összművészeti Központ kiállításait.

(Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok/Facebook)