Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A népszerű játék babát 1959. március 9-én mutatták be a közönségnek. Előállítója a Mattel Inc; az 1959-ben indított játék mai napig jelentős bevételi forrása. "Megteremtője" Ruth Handler, amerikai üzletasszony. Információk szerint  egy német baba, a Bild Lilli ihlette.

Szőke és barna verzióban került a piacra

Az első Barbie baba fekete és fehér zebracsíkos úszódresszt és lófarokba fogott frizurát hordott.  A baba, mint "Tinédzser divat-modell" került forgalomba, a ruháit a Mattel divattervezője: Charlotte Johnson kreálta. Az első Barbie-kat Japánban gyártották le, a ruháikat is ott varrták. Az első évben körülbelül 350 000 darabot adtak el, összesen több mint 800 millió darabot.

Ezt tudtad Barbie-ról?

Valójában a baba teljes neve Barbara Millicent Roberts. Nevét a Mattel alapítóinak lányáról, Barbara Handlerről kapta. Valószínűleg már kitaláltad, hogy a fiúkat Kennek hívják.

A baba alkotói szerint Barbie hivatalosan 1959. március 9-én született a wisconsini Willows kitalált kisvárosában.

A gyönyörű baba régi barátja két évvel fiatalabb nála. Ken 1961-ben jelent meg a boltokban.

Az első Barbie President baba 1992-ben jelent meg. Azóta minden választásra új babákat adtak ki. Az elnök és az alelnök babák az „I Can Be” sorozat részét képezik, amelyben a babák különböző foglalkozásúak.