Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

700 ember gyógyulását segítették elő

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából minden évben országos véradást szervez a Katasztrófavédelem, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Idén sem volt ez másképp, és az sem, hogy ehhez csatlakozott a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is immár 23. alkalommal. 

A korábbi évekhez hasonlóan a vérellátó szolgálat épületében két naposra szervezték a rendezvényt. A felhívásra most is nagy számmal jelentkeztek az önkéntes segítők. 262-en jelentek meg a két nap alatt, az orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy a véradók közül most 237-en tudtak sikeresen vért adni, ezzel több, mint hétszáz ember gyógyulását segítették elő.

Többek között a vármegyei és a városi rendőrkapitányságról, az adóhatóságtól, a vízügyi igazgatóságtól, a bíróságokról, ügyészségektől nyújtották kezüket önzetlenül, a tűzoltók mellett. A véradók idén egy régi tűzmegközelítő védőruhán hagyták kézjegyüket, amely mostantól az igazgatóság emlékszobájában őrzi a segítők aláírását. 

A világnapra emlékezve az ország minden katasztrófavédelmi igazgatóságán szerveztek ma véradást, sok ember gyógyulását segítve elő.