II. Erzsébet királynő platinajubileumára tervezett Bulgari tiara egy ötvösmester keze munkáját dicséri, aki 1500 órán keresztül dolgozott a nemes ékszeren. A mérnöki precizitással megtervezett fejdísz 63,44 karátos, lótuszvirág gravírozású zambiai smaragdból és gyémántból készült.

 „Ez az ékszer II. Erzsébet királynő 70 éves uralkodása előtt tiszteleg. A királynő és a smaragdok iránti történelmi csodálat inspirált, egy olyan darabot akartam tervezni, amelynek középpontjában egy feltűnő, csiszolt smaragd áll, és ami megmutatja a Bulgari kézműves mesterségét és kreativitását” – mondta Lucia Silvestri, a Bulgari ékszerek kreatív igazgatója. 

A Bulgaritól már megszokhattuk, hogy egy-egy ékszerkollekciójával a legbefolyásosabb nők előtt tiszteleg. Az olasz márkát olyan hírességek inspirálták a múltban, mint Grace Kelly, Letícia spanyol királyné, Rania jordán királyné, Elizabeth Taylor, Gina Lollobrigida és Sophia Loren.

A szó szerint királynőhöz illő tiarát egy különleges ékszer egészíti ki, egy óra – egy különkiadású Divas' Dream darab.
Ez az óra fehér aranyból készült, 8 zambiai smaragddal (18.4 karát súlyú), kerek briliáns, pavé-készletű gyémántokkal a tokon és a karkötőn, valamint hóra beállított gyémántokkal a számlapon (körülbelül 11.4 karátos).
Külön említést érdemelnek a smaragdok ezen a magas minőségű ékszerórán. Gyönyörű legyező alakúra vannak vágva, bizonyítva Bulgari szakértelmét a színes drágakövek terén. Ezenkívül minden smaragd belső „kertje” (vagy zárványa) biztosítja a drágakövek színének élénkségét és erejét.
A „Jubilee Emerald Garden” magas minőségű ékszerkészlet egy rendkívüli alkotás, amely egy rendkívüli királynő maradandó örökségét ünnepli.