Ginger domestic kitten (Felis catus) rolling on back playing

Ma ünnepeljük a macskák világnapját. Ennek alkalmából hoztunk három tippet ahhoz, hogy a boldogabbá tegyük cicáinkat.

Intelligenciafejlesztő játékok

Ha a kiskedvencünk már a bútorokat kapargatja, azt jelenti, unatkozik. Ilyenkor itt az ideje beszerezni néhány játékot. A sok elérhető termék közül a készség- és intelligenciafejlesztő játékok a legjobbak, mint a játékegér, macskaalagút, kaparófal vagy akár a lézeres macskajáték. A cicák memóriája jó: ha egy játék tetszik nekik, visszatérnek hozzá, hogy újra jól érezzék magukat.

Egy szerető társ

Egyes macskák szeretik a társaságot, és társaságban kevésbé unatkoznak. A közös játék során mentálisan és fizikailag is lefoglalják egymást. Mindazonáltal felelős gazdiként csak akkor szerezzünk be második macskát, ha gondját tudjuk viselni, és kérdezzük meg előtte a szakértő véleményét, hogy a mi esetünkben ez jó döntés-e.

Dobozmánia

Ha egy üres dobozt valahol kiteszünk a lakásban, a macska hamarosan beleül vagy játszani kezd vele. A cicák megszállottsága a dobozok iránt mókás, de azt is tudnunk kell, hogy az oka a rejtőzködő viselkedési stratégiájuk, mely a környezeti változások okozta stressz csökkentésére szolgál. De mivel rendkívül élvezik a dobozokat, a gazdik részéről igazán nem nagy befektetés egy kis extra örömöt biztosítani nekik.

Kép: fmc.hu