„Felvettek!” illetve „Gratulálunk!” – ezek voltak a leggyakrabban elénk kerülő posztok az elmúlt órákban, lévén, hogy az este nyilvánosságra hozták a felvételi pontokat. A szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még az este-éjjel SMS-értesítést is kapnak. Ha érdekel mire é mennyi, akkor böngészd a felvi oldalát.

73 ezren bejutottak

Idén 99?192-en jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe, közülük 73?805-en jutottak be valamelyik képzésre. 

A legnépszerűbb képzési terület:

  • gazdálkodástudomány (17 ezer hallgatót vettek fel)
  • műszaki terület
  • orvos- és egészségtudományi szakok
  • pedagógusi szakok
  • jogi terület

A legtöbb hallgatót idén is az ELTE vette fel (11 ezernél is több gólya), ezt a Debreceni Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem követi.

Besorolási határozat az E-felvételiben

Az Oktatási Hivatal minden jelentkező esetében ún. besorolási döntést hoz. Az erről szóló határozatban az szerepel, hogy a jelentkező melyik megjelölt képzés esetében érte el a felvételhez szükséges ponthatárt. Mindenki csak egyetlen képzésre vehető fel: a jelentkezési sorrendje szerinti első olyan helyre, ahol összpontszáma eléri vagy meghaladja a július 21-én este nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárt. 

A besorolási határozat elérhetővé válásáról az Oktatási Hivatal e-mailben értesíti a jelentkezőket legkésőbb 2022. augusztus 5-ig. A határozat az E- felvételi Hivatalos iratok menüpontjából tölthető le.
A sikeres felvételizőknek az adott felsőoktatási intézmény legkésőbb augusztus 8-ig külön felvételi határozatot küld.