Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Akár három évet is kaphat a büntetőfékező sofőr

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 30 éves sofőr még  2021. májusában közlekedett autójával az M85-ös autóúton. Megelőzte a sértett által vezetett autót, azonban túl hirtelen tért vissza elé, ezért a sértett a reflektor felvillantásával fejezte ki nemtetszését. 

Ezen a vétkes autós háborodott fel, és hirtelen fékezett, majd gyakorlatilag lépésben haladt előtte. A manőver miatt a megelőzött autós is hirtelen fékezésre kényszerült, majd végül kikerülte az előtte nagyon lassan haladó járművet.  

Ezután a vétkes autós követni kezdte a másik járművet, úgy hogy veszélyesen közel haladt hozzá, ezzel veszélyeztetve és megrémítve a sofőrt és két utasát. A veszélyes helyzet végül a Soproni Rendőrkapitányságon ért véget, ahova a sértett hajtott feljelentést tenni, nyomában az elkövetővel.

A vádlott ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat. Vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.