Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A thai Robin Hood szándékai bár nemesek voltak, megoldása inkább unortodox.
Vasárnap hajnali 3 óra környékén futott be a hívás a thai rendőrséghez, hogy egy mindössze alsónadrágot viselő férfi betört egy helyi Banana IT üzletbe, majd több mint 100 telefonnal megpakolva zsákját, elhagyta a helyszínt.

A rendőrség nem sokkal később beazonosította a 23 éves Jeh-isma-ae Hamát, akit aztán – már nem hiányos öltözetben – visszavittek a helyszínre, hogy fény derüljön az igazságra.
A biztonsági kamerák felvételein látszott, ahogy a férfi mindössze egy alsónadrágban, hajnali 3 órakor betört a Nakhon Nayok Muang kerületében található Banana IT üzletbe, ahonnan összesen 128 terméket – főként mobiltelefonokat – pakolt fel, mintegy 21 millió forint értékben.
Miután elfogták az elkövetőt, a rendőröknek azt találta mondani, hogy kizárólag a Banana IT üzletekből lopott, no nem azért, mert haragszik a vállalatra, hanem azért, mert imádja a banánt és a sárga színt. Arra a kérdésre pedig, hogy miért döntött úgy, hogy egy szál alsónadrágban hajtja végre a rablást, annyit felelt: alsónadrágban érzi igazán magabiztosnak magát.
Mint kiderült, a thai Robin Hood korábban már több alkalommal is kifosztott Banana IT üzleteket, s rendre kikapcsolta a biztonsági kamerákat, de a rendőröknek is feltűnt az egyezés: minden egyes rablását egy szál alsónadrágban hajtotta végre.
A thai Robin Hood azzal magyarázta sorozatos tetteit, hogy gyermekkorában nélkülöztek, ezért nem engedhették meg maguknak, hogy mobiltelefont vásároljanak, ellentétben barátaival. Elárulta, hogy a lopott pénz és a telefonok nagy részét hajléktalanoknak adta, a bangkoki Hua Lamphong vasútállomáson és a Sanam Luang pályán, valamint a szülőföldjén, Narathiwat tartományban, “Robin Hood-stílusban”, mert korábban ő is hajléktalan volt.