Kezdőlap GYŐR Győr - Kultúra

Az általánostól az egyetemig táncolhatják magukat a tehetségek

Sikerrel indult el a Magyar Táncművészeti Egyetem kihelyezett képzése a Széchenyi István Egyetemen Táncművész és próbavezető diplomát szerezhetnek azok a fiatalok, akik felvételt nyertek a Magyar Táncművészeti Egyetem Győrben indított kihelyezett képzésére.

A Győri Balett életében ez mérföldkő, mert a képzés révén olyan életpályamodellt kínálhatunk a Győrben és a térségben élő tánctehetségeknek, amire eddig nem volt módunk – mondta Velekei László, a társulat igazgatója, utalva arra: így tagjaik és leendő utánpótlásuk számára is elérhetővé válik, hogy felsőfokú tanulmányokat folytassanak helyben.

A két intézmény a komplex ismereteket nyújtó szak kapcsán szorosan együttműködik a Győri Balett-tel. Kara Zsuzsanna, a Széchenyi István Egyetem mesteroktatója, a Győri Balett magántáncosa azt emelte ki, hogy már minden szinten, az általános és középiskolától az egyetemig elérhető táncművészeti képzés Győrben

Mindezt a három fél együttműködése tette lehetővé. Az oktatókat a Magyar Táncművészeti Egyetem, valamint a Széchenyi-egyetem Művészeti Kara és Apáczai Csere János Kara adja, a Győri Balett pedig nemcsak az innovatív képzés gyakorlati helyszínét biztosítja, hanem szakmai támogatást is nyújt – hangsúlyozta.