Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

La Rambla 


Nem túlzás azt állítani, hogy Barcelona híres sétálóutcáján egy percre sem áll meg az élet. Hajnalban a futóké és a la Boqueriában dolgozóké a főszerep, de már reggel 8-9 körül megindul az élet. Sokan a piacra igyekeznek egy kis reggeliért, valaki a kikötőbe tart egy kis pihenőre, ehhez viszont szinte minden esetben át kell sétálni a csodálatos la Ramblán. Igaz, a helyiek igyekeznek elkerülni a folyamatos nyüzsgést, ezért leginkább turistákkal és árusokkal találkozhatunk a sétálóutcán. 

Ennyi időt szánj rá: 2 óra

Mercado de la Boqueria


Barcelona legismertebb és leghíresebb bevásárlócsarnoka a la Boqueria, amely közvetlenül a la Rambláról nyílik. Érdemes rászánni egy órát, hogy tényleg mindent láthass, illetve megkóstolni a helyi árusok friss termékeit. Előfordulhat, hogy nagyon zsúfolt a piac és nincs hely egy nagyobb társaságnak, ilyenkor érdemes beülni a bejárat mellett található éttermek egyikébe, ott is nagyon friss és finom ételeket kaphatunk.
Ennyi időt szánj rá: másfél-2 óra

Port Vell Barcelona


Az elnevezés régi kikötőt jelent, amelyet évekkel ezelőtt átépítettek: most már nemcsak halászhajókkal, de hatalmas luxusjachtokkal, katamaránokkal, vitorlásokkal és kompokkal találkozhatunk. A kikötő elérhető közvetlenül a la Rambláról egy kis séta után: megéri eljönni eddig, hiszen csodás a kilátás. A kikötő mellett létrehoztak egy mesterséges félszigetet, ahova át lehet sétálni a Rambla de Mar gyaloghídon. A hídon mindig belefuthatunk árusokba, akik replika tárgyakat, mágneseket vagy éppen Barcelona-mezt árulnak. 
Ennyi időt szánj rá: 1 óra

Güell Park


A világ egyik legszebbjének tartott parkja is Barcelonában található. Igaz, ehhez utazni kell egy kicsit, a belvárosból körülbelül félórás buszútra van, de mindenképp érdemes belesűríteni az egy napba. Előre kell jegyet foglalni, hiszen turnusokban lehet belépni a park területére, amire nagyjából másfél-2 órát érdemes szánni. A Güell Park Antonio Gaudi tervei alapján készült és ma már az UNESCO Világörökség része. A parknak egyébként van ingyenes része is, ezért itt helyiekkel is összefuthatunk, akik kutyát sétáltatnak vagy éppen futni indulnak ide.
Ennyi időt szánj rá: 2-3 óra

Sagrada Familia


A monumentális bazilika spanyolul az el Templo Expiatorio de la Sagrada Familia néven ismert, ami magyarul Szent Család vezeklő templomát jelent. Bár többször jártam már Barcelonában, még nem tudtam olyan képet csinálni az épületről, hogy ne lógtak volna bele a mellette álló daruk, hiszen az első alapkövek óta szinte folyamatosan épül: azt ígérik, 2026-ra teljesen elkészül. Aki Barcelonába látogat, az mindenképp írja fel a listájára a Sagrada Familiát, ám előtte foglaljon helyet, hiszen a helyszínen erre nagyon sokat kell várni.
Ennyi időt szánj rá: 1-másfél óra

Barceloneta


Ha Barcelonában jársz, semmiképp ne hagyd ki a strandolást. Ez akár még egy napba is beleférhet, ha igyekszel: a sok látnivaló után szánj egy kis időt a kikapcsolódásra és látogass el a katalán főváros legnépszerűbb partszakaszára. Nyáron eléggé zsúfolt, de azért lehet helyet találni, hogy aztán megmártózhass a Földközi-tengerben. A parton számos étkezési lehetőség van, ha megéheznél a városnézés közben.
Ennyi időt szánj rá: 2 óra
Tipp
Ha tényleg kevés időd van, érdemes befizetni egy városnéző buszra, amellyel mindössze másfél óra alatt megnézhetsz minden egyes látnivalót. 27-30 euróért már tudsz jegyet vásárolni, amit akár online is ki tudsz fizetni.