Az eset még 2020 őszén történt, amikor a hosszúszárnyú bálnák különösen aktívak voltak a környéken, de csak mostanában kapta fel a média.

Julie McSorley és Liz Cottriel Kalifornia partjainál kajakoztak, amikor egészen hihetetlen dolog történt. Hirtelen kiemelkedett előttük a vízből egy óriási bálna, és egyszerűen bekapta őket. Az esetet teljes egészében felvették kamerával, szóval bárki megcsodálhatja ezt a hihetetlen pillanatot.
Igazán különleges benne, hogy maga a két érintett sem fogta fel, hogy egy bálna szájában voltak, mert olyan gyorsan történt: csak azután jöttek rá, mi történt velük, miután látták a róla készült felvételt. Julie és Liz amúgy éppen bálnanézőben volt arrafelé, hallottak arról, milyen sok van épp belőlük, és szerettek volna egyet közelről látni. Hirtelen történt, hogy a kajakjuk felemelkedett és mindenüket ellepte a víz: amikor látták a bálna száját közelíteni, azt hitték, végük van. A következő dolog, amire emlékeznek, hogy mindketten ott vannak a vízben. Elképesztő szerencse, hogy teljesen sértetlenül megúszták a dolgot.