Még a konyha tisztaságát is külön zsűri ellenőrzi.
Az idén ismét Budapest ad otthont a világ legrangosabb szakácsversenyeként emlegetett Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjének. A versenyt március 23-24-én rendezik meg a Hungexpón, a Sirha Budapest szakvásár keretében, és Oroszország visszalépése miatt végül 18 nemzet csapatai állnak majd rajthoz. A kontinensdöntőkből 24 csapat, ebből 10 európai induló juthat el az esemény 2023-as világdöntőjébe. Korábban, 2016-ban Budapest volt már házigazdája a versenynek.
Az idei tányértéma alapja három kézműves módon termesztett burgonyafajta, a hústálon pedig az őzhús szerepel majd, konkrétan az őzgerinc és az őzcomb. Ezt a fogást a séfeknek háromféle körettel kell elkészíteniük, és ezek közül az egyiknek tejfölt és túrót is kell tartalmaznia. Minden csapatnak 5 óra 35 perc áll majd rendelkezésére, közben azonban ügyelniük kell a konyha tisztaságára, kerülniük kell a pazarlást, ugyanis ezeket külön, konyhai zsűri ellenőrzi. A sorsolás szerint a magyar csapat március 24-én áll majd a tűzhely elé.