Kezdőlap KÉK HÍREK

Elveszítette a munkáját, ezután az élő fába is belekötött

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még tavaly ősszel mondtak fel a 20 éves férfinek, az egyik győri bevásárlóközpontból küldték el. Nem tudta feldolgozni a kudarcot, ezért ámokfutásba kezdett. 

Először könyörgött az üzletvezetőnek, hogy vegye vissza; sírt, a fejét a falba verte, majd a sétálóutcán rákiabált egy szemből érkező nőre. Ezt követően egy férfit szándékosan, nagy erővel meglökött, és a parkolóba érve egy másikba is belekötött – közölte a Győri Járási Ügyészség. 

Az utcára kiérve egy nőt hátulról nekilökött és nekiszorított egy parkoló járműnek, megragadta a nyakát és pénzének átadására szólította fel. Mikor a nőnek sikerült kiszabadulnia a szorításból, szembefordult a fiatalemberrel, aki elkapta a nő táskáját és megpróbálta kitépni a kezéből, de ez nem sikerült neki.

Az utcán tovább haladva egy másik gyalogost is megállított: a nő elé állt és pénzt kezdett követelni tőle. Közben az arca előtt mutogatott és megfenyegette azzal, hogy ha kiabálni mer, akkor bántani fogja. Közben egy másik nőre is rákiáltott, hogy álljon meg, majd utána indult. Értéket azonban tőle sem vett el.

Röviddel ezek után a férfi utolért és hátulról fellökött egy 84 éves nőt, aki el is elesett. Megfogta az asszony táskáját és azt vele együtt húzni kezdte a földön, miközben azt kiabálta, hogy agyonveri, ha nem adja oda neki a táskát. A hölgyet a férfi bántalmazta is; kétszer beletalpalt a jobb combjába, ezzel nyolc napon belüli sérülést okozott neki. Végül sikerült elfutnia a zsákmánnyal, a járókelők azonban feltartóztatták, és a táskát visszaadták jogos tulajdonosának. 

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányág rendőrei jártak el, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. A letartóztatásban lévő vádlottal szemben minősített rablás, két rendbeli rablás kísérlete, minősített testi sértés kísérlete és garázdaság miatt 15 év szabadságvesztés is kiszabható – áll az Ügyészség közleményében. 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.hu