A következő tipp sokakat meglephet, érdemes azonban kipróbálni, hiszen ha nincsen facsarónk, ezzel a konyhai eszközzel sokkal könnyebb lesz hozzájutni a citrusok vitamindús és ízletes levéhez.

A mindenhez tökéletes citrom

Legyen szó húsokról, salátákról vagy akár süteményekről, rengeteg ételbe passzol a citrom és a lime is, éppen ezért érdemes otthon mindig egy-egy darabot tárolni belőlük. A saját kezünk és a hagyományos citromfacsaró mellett most egy újabb eszközre hívjuk fel a figyelmet, amellyel tökéletesen, az utolsó cseppig kinyomhatod a citrusokból a levet, ez pedig nem más, mint a fokhagymanyomó.

 A félbevágott citromot vagy lime-ot csak bele kell rakni a fokhagymatartó rekeszbe, rá kell zárni a prést, és 2-3 mozdulattal már ki is facsartuk a szükséges mennyiségű levet a gyümölcsből.

Persze néhány dologra érdemes odafigyelnünk, például, hogy ne fejtsünk ki akkora erőt, amely már a citrus héját is kilyukasztja, illetve használat előtt ellenőrizzük, kellően tiszta és szagmentes-e a fokhagymanyomónk. A zöldség apró kis rostjai könnyen beleragadhatnak a lyukakba, a fokhagymaízű citrom pedig nem a legjobb, főleg, ha süteményt vagy egy finom koktélt ízesítenénk a gyümölcs levével.