Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 

Két évnyi, nehezen kiböjtölt bulimegvonás után idén padlógázzal startolt el a fesztiválszezon. Azon nyilván senki nem csodálkozott volna, hogy a belépőjegyek éppúgy megdrágultak, mint az életben minden, de az egyhavi nettó minimálbér összege a Sziget bérletért azért sokkoló. Mert ugyan „kell egy hét távollét”, de a 130 ezer forintos beugró óhatatlanul megszűri a szigetlakókat is. Sokaknak ennyiért azért nem kell. Vagy ha kellene is, nem futja – írja a jelen.media.

 

Mivel 2020 és 2021 nyarát mindenki Maradafenekén töltötte, a legtöbb felmérés az utóbbi öt év (2017-2022) adatait vetette össze – ami a legjobb indulattal is csak három. Ez alatt az idő alatt a jött össze a 45 százalékos drágulás a Szigeten, a (megboldogult) Figyelő számítása szerint itt az italok 70, az ételek 35-40 százalékkal drágultak, egy ezres lesz a sör augusztusban. Apróval már nem is nagyon van fizetési lehetőség, leginkább bankártyával vagy tokennel történik a különböző helyszíneken. Akinek a hídon való befelé araszoláshoz sincs kedve, akkor annak a további nyomorúságos 72 ezer forint kiperkálása sem lehet akadálya, bár ezzel a VIP Upgrade-del 202 ezer forinttal számolhat.

Mindezek ellenére még mindig a legdrágább fesztiválok voltak-lesznek azok, amelyek a legkisebb mértékben emelték az árakat, így például a múlt héten lefutott, a második estéjén ismét viharba és népharagba fulladt Balaton Soundon a legkedvezményesebb, elővétellel elérhető bérlet is csak 10 százalékkal került többe, mint 2017-ben. Zamárdiban a napijegyek 29 ezer forinttól (najó, 28.900) a négy napos bérlet 85.900-ért, a négy napos VIP-bérlet 125.500-ért, a négy napos diákbérlet 72.400-ért volt kapható.

Persze, nem mindenkit kergettek az asztal körül, ha nem ötcsillagos helyszínen és a színarany ifjúság társaságában issza le magát esténként százezerért, hanem, mondjuk, beéri augusztus végén a szegedi SZIN-nel, azonnal jobban jár. Azt nem tudjuk, minél, mert ennek a rendezvénynek a normál árú napijegye 138 százalékkal kerül többe a három megelőző rendezvénynél.

A Kolorádó nemrégiben véget ért, köztudottan gonzósabb stílusú programsorozatára 183 százalékkal drágábban lehetett becsekkolni, egyedül az EFOTT kínálja a napi, heti és early bird beléptetőit valamivel olcsóbban, mint legutóbb, oda 15.490 forint a 24 órás jegy, a bérlethez pedig 39.490 forintért lehet hozzájutni.

Továbbá pedig lesz még számos rockfesztivál, például Tábor Fesztivál, de jön a Srand és a FEZEN is! 

Mindenképp érdemes megnézni az árakat, sőt, legjobb, ha már a nyáron kitaláljuk, hogy hova menjünk jövőre, hiszen akkor viszonylag szolid árakkal kecsegtetnek a szervezők.