Talán az egyik legártatlanabb futballhoz kapcsolódó relikviához, a focis kártyákat gondolta újra kampányában egy előfizetőkre építő oknyomozó oldal. A svéd székhelyű portál csapata a Forsman & Bodenfors ügynökséggel közösen az idén novemberben induló, katari futball-világbajnokság árnyoldalát mutatja be részletesen.

A katari Vb-t sokan kritizálják, az egyik visszatérő téma ebben a vitában az, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) még azt is elnézte a katari szervezőknek, hogy a stadionok építése közben az embertelen körülmények és a laza biztonsági szabályok miatt több ezer, jellemzően Délkelet-Ázsia szegény országaiból érkező munkás vesztette életét.
Mivel az eseményhez közeledve a szervezők érdeke, hogy ezekről az esetekről egyre kevesebb szó essen, a Blankspot egy külön focikártya-szettel hívja fel a figyelmet a problémára. A kártyákon a megszokott híres focisták helyett a stadionok építése közben elhunyt munkások arca és története szerepel. Az egyedi csomagolású pakliban 33 munkás szerepel, de a Blankspot terve az, hogy a következő hónapokban további történeteket oszt meg az elhunyt dolgozókról.
A kampány célja, hogy a kártyák minél több katari politikushoz, FIFA-tisztségviselőhöz, szponzorhoz és a stadionok építésén dolgozó cég képviselőjéhez eljussanak.