Kezdőlap KÉK HÍREK

Gyermeke előtt ölte meg a nőt

Mindössze tíz hónapos volt a kisfiú, akinek az édesanyját késsel gyilkolta meg egy férfi Kajárpécen. Hét és fél évet kapott, a Fellebbviteli főügyészség azonban ennél súlyosabb büntetést szeretne a 2019-es ügyben.

A Győri Törvényszék éppen két hónappal ezelőtt hozott ítélete a megrázó ügyben. Azt állapították meg, hogy a pár gyakran veszekedett, sőt, a nő külön is költözött. A férfi bár szerette volna helyreállítani a kapcsolatot, azt gondolta, a nő hazudik neki arról, ki a gyermek valódi apja. Emiatt dühödött be és támadt a nőre. Az asszony a szobába menekült, ahol a tíz hónapos kisfiúk is ott volt, a fékevesztett férfi azonban ennek ellenére is egy késsel többször megszúrta a nőt.

Ezután megpróbálta csítitani a síró csecsemőt, de eredménytelenül, inkább elmenekült. A sértett holttestére és a mellette síró, éhes és szomjas kisfiúra is másnap találtak rá, a férfit pedig a lakása előtt fogták el a nyomozók.

A Fellebbviteli Főügyészség azt közölte, súlyosabb büntetést indítványoznak a másodfokú tárgyaláson. Szerintük ugyanis a férfi kifogásolta a nő viselkedését, sőt azzal gyanúsította – egyébként alaptalanul – hogy a gyermek nem is tőle van, így az ügyészség álláspontja szerint nem lehet enyhítő körülményként felhozni a hirtelen felindulást. Hozzáteszik, hogy álláspontjuk szerint azt is figyelembe kell venni, hogy magára hagyta a gyermekét, szökni próbált és a különös kegyetlenséghez is közel állt a gyilkosság.