A több, mint 70 éves sütőipari vállalat a hagyományok tiszteletét és a modern gasztronómia igényeit ötvözve alkotta meg a Bükki parasztkenyeret.
„A Bükki parasztkenyér a hagyomány és a modern gasztronómia találkozásaként jelenik meg: egyszerre emlékeztet a paraszti múlt ízeire, ugyanakkor különleges élményt kínál a mai ínyenceknek” – mondta Mikos István, a Ceres Zrt. vállalati igazgatója.
A Ceres Zrt. történetében az Alföldi búzakenyér már a ’80-as évek óta része a kínálatnak, receptjét pedig a kétezres évek elején fejlesztették tovább a miskolci gyár szakemberei. Innen indult a Bükki parasztkenyér története is, amely hamar a vásárlók kedvencévé vált. Olyannyira, hogy a gyártási kapacitásokat rövid időn belül a győri üzemben is bővíteni kellett.
A Bükki parasztkenyér ma is azt üzeni, amit régen: a kenyér több, mint élelem – a közösség, a bőség és a családi asztal melege.