Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ne csak a nyaralás helyszínét tervezd meg, hanem az út alatti pihenőhelyeket is. A nyári utazások megtervezéséhez jól fog jönni a Magyar Közúthoz tartozó Útinform weboldal talán eddig kevésbé ismert funkciója. 

A társaság külön térképi rétegen tünteti fel az autópályák és autóutak mellett található valamennyi pihenőt minden elérhető szolgáltatással, folyamatosan aktualizálva azt. 

A benzinkutak helyszínein túl többek között láthatod azt is, hogy az adott pihenőben van-e játszótér, üzlet vagy hogy mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen. 

A pihenőhelyeket mutató térképes megjelenítés a weboldal jobb oldali rétegválasztói közül a „P” ikon kiválasztásával érhető el. A pihenő helyét mutató jel minden esetben a parkoló bejáratát mutatja. 

Ha a jel zöld, akkor a pihenő üzemel, használható, sárga szín esetén a pihenő szolgáltatásai korlátozottan használhatók, míg piros jelölés esetén a pihenő zárva van. 

Minden hasznos infót mutat 

A jelekre kattintva további információk is előhozhatók, mint például, hogy pontosan hol a kihajtó, mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen, van-e gyalogos átjáró az ellenkező oldalra és milyen szolgáltatások vehetők igénybe az adott pihenőben. A közzétett adatokat a társaság rendszeresen ellenőrzi, illetve egyezteti a benzinkút üzemeltetőkkel.

(fotó: Magyar Közút Facebook oldala)